Wanneer je vluchten volgens schema vertrekken, maar je liever niet meer op reis wil of kan (bijv. vanwege reisrestricties), heb je de mogelijkheid je vluchten op eigen initiatief te wijzigen of annuleren. De luchtvaartmaatschappij ziet dit als vrijwillige wijziging. In dit geval zijn er altijd kosten verbonden aan een wijziging of annulering. Check op de website van de luchtvaartmaatschappij welke voorwaarden de luchtvaartmaatschappij hanteert. Gezien de extreme drukte, kunnen wij je hier momenteel niet over adviseren.


Wijzigen

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden momenteel versoepelde voorwaarden voor wijzigen aan. Zo kun je de kosten zo laag mogelijk houden. Om je boeking te wijzigen, volg je de stappen op deze pagina. Onze Travel Consultants nemen vervolgens contact met je op. Houd er rekening mee dat onze verwerkingstijd momenteel erg lang is. Om geen nieuwe vertrekdata te missen, verwerken de aanvragen momenteel op basis van vertrekdatum. We vragen hiervoor je begrip en geduld. Ook vragen we je maar één wijzigingsaanvraag in te sturen.

 

Annuleren

Wanneer je je boeking wenst te annuleren, adviseren wij je eerst de voorwaarden van je ticket te bekijken in je profiel of de ticket e-mail die wij je hebben verstuurd. In veel gevallen ontvang je geen restitutie, als je zelf annuleert. 


Om toch door te gaan met annuleren, vul je ons contactformulier in. Indien van toepassing, zullen wij een aanvraag voor gedeeltelijke restitutie indienen bij de luchtvaartmaatschappij. Houd er rekening mee dat het weken tot maanden kan duren voordat deze aanvraag wordt verwerkt door luchtvaartmaatschappij (bijv. in de vorm van een voucher). 

 

Low-cost vluchten

Heb je geboekt met een low-cost airline, zoals Ryanair, easyJet, Wizz Air of Transavia? Neem dan rechtstreeks contact op met deze airline om een aanvraag voor een wijziging of annulering in te dienen.